Nieuws uit de regio

27-10-2023 - Heist-op-den-Berg

40 jaar Cursuscentrum Heist

Het Cursuscentrum in Heist, met standplaats in het Torengebouw, viert zijn veertigste verjaardag met een feestelijk werkjaar met heel wat extra activiteiten. Wat 40 jaar geleden startte als een zinvolle vrijetijdsbesteding voor werklozen en andere mensen met tijd overdag, is uitgegroeid tot een unieke organisatie die grotendeels op vrijwilligers is gebouwd en in 2008 zelfs de belangstelling en bezoek kreeg van koningin Paola. Na een moeilijke coronaperiode zit het Cursuscentrum terug op het niveau van voor de pandemie en nog boordevol plannen voor nieuwe cursussen.

Vrijwilligers – vorming - ontmoeting

“We creëren overdag een vormingsaanbod dat ontmoetingskansen biedt aan iedereen uit de brede regio”, vertelt Sandra Verbruggen, “We doen dit door een divers aanbod aan cursussen, korte lessenreeksen rond brede thema’s, informatief-ontspannende uitstappen en een culturele reis te organiseren. In ons aanbod gaan we voor ontmoeting, plezier, goesting, samenhorigheid. (Bij)leren is belangrijk, maar de sociale contacten en het groepsgevoel zijn even essentieel. Vier keer per jaar organiseren we een tweedehandsbeurs”.

Cursussen van A tot Z

 Bij de start van het 40ste cursusjaar schreven zich 2594 deelnemers in en er staan nog meer dan 100 op de wachtlijst. Samen volgen ze meer dan 150 verschillende cursussen die allemaal gegeven worden door vrijwilligers, niet altijd mensen met het juiste pedagogische diploma maar wel met veel ervaring en passie in hun vakgebied. Dat gaat van Adobe Lightroom (foto’s bewerken) tot Zijdeschilderen en vooral een flink aantal taalcursussen Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Portugees. Ook plezante feelgood-lessen als wandelen of sudoku’s oplossen maar ook meer serieuze als verbintenisrecht of voorbereiding op de komende verkiezingen.

Iedereen met tijd overdag is welkom

Voor wie nog wil aansluiten, starten er na de kerstvakantie nog een aantal nieuwe lessenreeksen, waarvan nog kan aangemeld worden. Dat gaat van ‘kennismaking met het Belgisch gevangeniswezen’ over ‘Privacy en veiligheid op het internet’ tot ‘aromatherapie’. Het Cursuscentrum plant ook nog diverse uitstappen zoals ‘kennismaking met Aquafin in Harelbeke’ tot ‘Volkssterrenwacht in Hove en Zimmertoren in Lier’. Alle info op 015 46 18 10 of via cursuscentrum@heist-op-den-berg.be Je vindt ook inlichtingen op Facebook/cursuscentrum.heist

Feestjaar

Naast de drukke ‘gewone’ activiteiten is staan er dit feestseizoen nog heel wat extra activiteiten op het programma. Vanaf november loopt in het Torengebouw en de Boterhal aan de Bergop een tentoonstelling over 40 jaar Cursuscentrum. Op 1 februari 2024 is er een quiz in Zwaneberg voor alle cursusgroepen die nu al 25 inschrijvingen telt. Maart en april 2024 barst het feest helemaal los met panelen op de berghelling met quotes van vrijwilligers en cursisten en een grote banner aan het Torengebouw. Eind maart ’24 wordt een feestmagazine uitgegeven en op 27 maart een groot feest voor alle vrijwilligers en genodigden. Op 29 april is er Café 40, een praatcafé voor vrijwilligers en cursisten van vroeger en nu.

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg