Een mooie financiele toekomst cadeau

Een verjaardag, een communie- of lentefeest, … vaak krijgen de (klein)kinderen dan een centje om op hun spaarrekening te zetten. Het enige nadeel is dat die spaarrekening nog amper wat opbrengt. Misschien kan u daarom eens overwegen om hen een beleggingsplan cadeau te doen. Omdat het meestal nog een aantal jaren duurt voordat uw  (klein)kinderen het geld echt nodig hebben hoeft het geen probleem te zijn om het geld op een wat langere termijn vast te zetten. Ideaal om hen later als ze gaan studeren,  een auto of woning willen kopen een financieel duwtje in de rug te geven.

Een alternatief voor het klassieke sparen
U bent er zich ongetwijfeld van bewust dat het geld dat u op een spaarrekening geparkeerd hebt weinig tot niets opbrengt. Sterker nog, door de inflatie die momenteel zo’n 2% per jaar bedraagt, wordt u telkens zelfs een beetje armer. Een goede spreiding van uw totaalvermogen is sowieso een goed idee, een financiële buffer op de  spaarrekening, de afbetaling van een woning, … Wanneer u uw geld voor een langere tijd kan missen en bereid bent wat risico te nemen in ruil voor een mogelijk hoger rendement dan kan beleggen in fondsen een interessante oplossing bieden. En zo’n beleggingsplan kan al vanaf een minimum van € 25.

Potentieel hoger rendement
We hoeven er geen doekjes om te winden, aan beleggen is altijd een zeker risico verbonden maar door op langere termijn te gaan inzetten, geleidelijk in te stappen en te  kiezen voor een beleggingsfonds kan dat risico beperkt worden. Met in het achterhoofd dat je nooit op één paard mag wedden is zo’n fonds immers opgebouwd uit een mix  van verschillende producten waaronder bijvoorbeeld aandelen en obligaties. Die gedifferentieerde portefeuille die beheerd wordt door een doorwinterd fondsbeheerder maakt dat het risico gespreid wordt. Door bovendien regelmatig te beleggen, al is het maar een klein bedrag, vang je de schommelingen van de beurs op. Op lange termijn worden slechte beursjaren meestal gecompenseerd door gunstigere periodes.

Beleggingsadvies op maat
Maak een vrijblijvende afspraak bij een van onze beleggingsexperts. Bij Zakenkantoor Gorris geeft een vaste vertrouwenspersoon u steeds advies op maat van uw  mogelijkheden. Samen met u wordt er op zoek gegaan naar het ideale beleggersprofiel. Dankzij de ruime openingsuren is er altijd wel een moment waarop u langs kan gaan  voor een goed gesprek.

Meer info?
Zakenkantoor Gorris

Boudewijnlaan 41C, Heist-op-den-Berg
T 015 24 80 44

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier