Tournee Minerale

Een glaasje wijn bij het eten, een pintje na het sporten, ... het hoort bijna bij onze dagelijkse routine. Te veel alcohol heeft echter een nefaste invloed op onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal, en heeft ook een impact op je veiligheid en gedrag. In 2017 sloegen De DrugLijn en Stichting tegen kanker de handen in elkaar en daagden ze iedereen uit om een maand lang geen alchol te drinken. De naam van deze uitdaging ... 'Tournée Minérale'! Een derde editie van deze actie komt er ook nu weer in februari.

Succesvolle eerste editie
Vorig jaar kon de actie rekenen op heel wat enthousiasme en schreven meer dan 120.000 Belgen zich in. De redenen? Om te werken aan de gezondheid, om te zien of ze de uitdaging konden volhouden, om kankeronderzoek te steunen. En ja, nadien gaven heel wat mensen aan dat ze voordelen ervaren hebben aan een maandje zonder alcohol.

Geen alcohol, veel voordelen
Zelfs wie 'met mate' drinkt, kan voordelen ervaren van een alcoholvrije maand.

  • Je krijgt meer energie en gaat lekkerder in je vel zitten.
  • Je slaapt beter, door alcohol ga je misschien wel sneller in slaap vallen maar je slaapt onrustiger en korter.
  • Je spaart geld uit dat je dan weer kan gebruiken voor een leuk uitstapje
  • Het heeft een positieve invloed op je gewicht.
  • Het laat je huid stralen want alcohol droogt je huid uit waardoor ze er dof en rimpelig gaat uitzien.
  • Geen kater, meer tijd voor andere leuke dingen.
  • Goed voor je gezondheid want hoe je het ook draait of keert, alcohol is niet zo gezond en kan bij overmatig gebruik leiden tot verslaving, leverziekten of kanker.

Wedden dat je in februari wel een alternatief vindt voor die cocktail of dat glaasje wijn? En dat je je zo ook wel zal kunnen amuseren?
Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2019 geen alcohol! Inschrijven kan via www.tourneeminerale.be.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Noémie

Dames- en herenkleding - Stijladvies voor elke gelegenheid - Wij combineren gekende merken (voor mannen en vrouwen) met specialere stuks voor een originele outfit - Trendy, betaalbaar, met persoonlijke service

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier