Nieuws uit de regio

12-11-2020 - Heist-op-den-Berg

Busje komt zo... of toch niet

De Landelijke Gilde plaatst in verschillende kerkdorpen van Heist-op-den-Berg een 50-tal borden om aandacht te vragen voor de mobiliteit op het platteland. Met het nieuwe vervoersplan dat in ontwikkeling is, dreigen in Booischot en Pijpelheide een flink aantal buslijnen te verdwijnen. Voor de school in O.L.Vrouw Waver zal in Putte een overstap nodig worden. Schriek en Heist-Goor kunnen dan weer rekenen op de versterking van de lijn naar Tremelo, zodat daar toch een betere verbinding komt met Heist-centrum.

“De nieuwe vervoersplannen die in 15 regio’s in Vlaanderen worden uitgetekend zijn voornamelijk op de grote centra gericht”, vertellen Bert Meulemans en Jelle Claes van de Landelijke Gilde. “Door besparingen bij De Lijn schieten er op het platteland minder middelen over. De afschaffing van verschillende lijnen zou moeten gecompenseerd worden door ‘vervoer op maat’, maar zijn te weinig plannen en investeringen voor voorzien. Mensen zonder auto of rijbewijs dreigen daar het slachtoffer van te worden. Op het platteland worden zij veroordeeld tot een sociaal isolement. Na het Waasland is Heist-op-den-Berg de 2de regio in Vlaanderen waar we dat onder de aandacht willen brengen met concrete voorbeelden. Door de verdwijning van buurtwinkels, postkantoren en dergelijke is een goede verbinding naar het commerciële  centrum nog belangrijker geworden. ”

De afschaffing van buslijnen in Booischot en Pijpelheide wordt gemotiveerd door de aanwezigheid van het station, dat wel 2,5 km van het centrum is gelegen. De verbinding Heist-Aarschot zou alleen nog in de spitsuren worden gereden.  In de regio dreigt ook Beerzel het slachtoffer te worden. Om tijdswinst te realiseren wordt op de N15 de omweg langs Beerzel-centrum geschrapt. Anderzijds zal de bus naar Lier in de toekomst dan weer een omweg maken langs Koningshooikt.

Concreet vraagt de Landelijke Gilde:

- een betere ontsluiting van de kernen Beerzel, Booischot, Pijpelheide en Zonderschot;
- een vlotte overstap tussen de bus- en treinverbindingen, in het bijzonder in Putte naar Onze-Lieve-Vrouw-Waver  en in Tremelo en Heist-op-den-Berg naar Mechelen;
- een verdere concretisering en een gelijktijdige uitvoering van het ‘vervoer op maat’ met een blijvende ontsluiting naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.
 

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg