Nieuws uit de regio

17-06-2020 - Heist-op-den-Berg

WinkelHier - EetHier en DrinkHier

Normaal gezien zou men het laatste weekend van juni over de koppen kunnen lopen in de Bergstraat. Jaarlijks worden daar op 3 dagen (én nachten) ongeveer 50.000 bezoekers verwacht, een aantal waar vele zomerfestivals alleen maar kunnen van dromen. Voor 2020 zal het beperkt blijven tot een open deur dag waarbij de winkels langer open blijven en alleen op zondagnamiddag 28 juni de straat verkeersvrij zal zijn.

 Geen extra terrassen, muziekanimaties of kermisattracties maar wel extra openingsuren op vrijdag en zaterdag tot 20 u. Op zondag is in de Bergstraat van 13 tot 18 u  geen verkeer toegelaten, maar schepen Patrick Feyaerts van economie drukt er op dat de aangeduide wandelrichting behouden blijft en waarschuwt dat, indien nodig, nog begeleidende maatregelen worden genomen bij grote drukte.  Mogelijks komt er op zondag een nadarafsluiting in het midden van de straat zodat er geen ‘gemengd’ wandelverkeer is.

Carl De Bie, voorzitter van het Bergstraatcomité is tevreden met de uitgewerkte regeling: “De officiële soldenperiode start dit jaar pas op 1 augustus. Van 1 tot 31 juli geldt een sperperiode waarbij geen kortingen mogen geafficheerd worden. In het laatste weekend van juni is dus elke handelaar zelf verantwoordelijk voor zijn prijsbeleid”.

Als economische relancemaatregelen mochten de horecazaken enkele weken geleden hun terras gelukkig hun terras vergroten. Voor het open-deur-weekend mogen daar geen extra tafels of stoelen aan toegevoegd worden. “Dit jaar dus geen braderij”, aldus De Bie, “maar aan de slogan Winkel Hier, zou ik willen toevoegen EetHier en DrinkHier”.

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg