Nieuws uit de regio

14-05-2020 - Heist-op-den-Berg

Een andere naam voor het Str...straatje

In de Heistse gemeenteraad had Willy Anthonis (N-VA) vragen over de verkeersveiligheid als voetweg nr 130 (in de Bergstraat naast voormalige bakkerij Monty) wordt verbreed. Hij vraagt zich echter ook af of de volksnaam van het pad naar de Boudewijnlaan niet kan gewijzigd worden van Strontstraatje naar een meer respectvolle naam.

“Reeds in 1954, toen ik naar het eerste studiejaar ging in de Onsea-school  in de Bergstraat, werd het pad ‘Strontstraatje’ genoemd”, weet het gemeenteraadslid. “Misschien is het nu toch de moment om ‘voetweg 130’, zoals hij bij het kadaster bekend staat, om te dopen tot een meer fatsoenlijke naam, zeker nu er in het straatje 3 winkeltjes zullen komen.”

Het pad tussen de Heistse winkelstraat en het atheneum wordt over een lengte van 96 m verbreedt tot 2 m. Dat gebeurt door een grondafstand van het project op huisnummer 27,  de voormalige bakkerij annex verbruikszaal. Tegen de Bergstraat komt een nieuw handelspand van ongeveer 800 m² met daarop 5 appartementen. Verderop in het straatje komen nog 3 winkelpanden, ongeveer op 100 m van de Bergstraat, die met de auto bereikbaar zijn vanuit de Eglantierstraat.

Willy Anthonis maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid van de vele fietsers die deze trage weg zullen gebruiken om naar het atheneum te komen en zo het drukke ‘gouden kruispunt’ vermijden. “Vanuit de Bergstraat komen ze waarschijnlijk met grote snelheid bergaf in de Eglantierstraat.  Daar moet zeker aandacht voor zijn bij de heraanleg van het straatje”.

Willy vindt echter ook dat de gebruikelijke naam van het Strontstraatje niet erg passend is.  Zelf heeft hij al enkele suggesties gekregen als ‘Keutelpad’, ‘Doorgang’ of ‘Binnendoor’ (naar analogie met Binnenweg, aan de overkant van de Bergstraat). Wie een ander idee heeft om een van de oudste straatjes van Heist te benoemen mag een mailtje sturen naar willy.anthonis@n-va.be

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg