Nieuws uit de regio

18-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Heistse Pijl wordt 4-daags feest

De Heistse Pijl van zaterdag 22 juni wordt omkaderd door een chique Afterwork-party op donderdag, een comedyoptreden van Steven Goegebeur op vrijdag en een groots fietsevenement voor recreanten op zondag.

Hoofdgebeuren blijft natuurlijk de koers die vanaf 16 u rechtstreeks wordt uitgezonden op Eén én op Eurosport. Na een rit door de Kempen en de centra van Geel en Herentals komt het wielerpeloton, via het pittoreske Gestel, Heist binnengereden langs de Heibergstraat in Itegem. Vanaf de rotonde op de Hallaarstraat volgen ze dat het traditioneel parcours, met de beklimming van de Heistse berg via de Grotstraat en de Voogdijstraat over het Kerkplein en langs Bergop terug naar beneden waar 500 m verder de aankomst ligt op de Paul Van Roosbroecklaan. Alleen Wiekevorst-dorp wordt dit jaar omwille van de wegenwerken gemeden. De koers neemt daar een kortere weg door de Kruisstraat.

Dat betekent ook heel wat verkeershinder: de rotonde aan het zwembad zal van 12 tot 20 uur afgesloten zijn, net als de kruispunten Fr. Coeckelbergstraat/Boudewijnlaan en aan het politiebureel op de Heistse berg.  Langs het parcours geldt de ganse duur van de wedstrijd éénrichtingsverkeer. Vanuit Booischot is al een omleidingsroute voorzien via de Mechelbaan naar de N10 voor wie niet in het centrum van Heist moet zijn.

Bij de persvoorstelling was ook Thomas Sprengers aanwezig, de coureur van Sport Vlaanderen / Baloise, die sedert januari in Heist woont en die een bijzonder goede indruk liet tijdens de laatste Ronde van België. Hij denkt dat aanvallers ook een kans maken gezien de samenstelling van het deelnemersveld en dat het niet noodzakelijk tot een massasprint zal komen. Door de verschuiving op de kalender is de Heistse Pijl trouwens een ideale voorbereiding op het Belgisch Kampioenschap. De wedstrijd is nog steeds ‘Memorial Michael Goolaerts’, wiens naam wordt verbonden aan de premie voor de strijdlust, te verdienen door een puntenklassement bij de laatste 3 doortochten boven op de Heistse berg.

Jef Van den Bosch en zijn team hebben dit jaar 2 extra events aan het gebeuren toegevoegd:
Op vrijdagavond treedt Steven Goegebeur op in de VIP-tent aan de Paul Van Roosbroecklaan. Steven brengt een ‘best-of’ uit zijn 3 laatste zaalshows. Voor hem is optreden in een tent ook een hele uitdaging: “De tent is niet verduisterd en je kan minder rekenen op technische hulpmiddelen, maar de interactie met het publiek zal des te groter zijn”, aldus de Heistse comedian. Kaarten nog te verkrijgen in ’t Hoekse en De Living in Heist en café Nieuwendyck in Itegem.

Op zondag wordt voor het eerst de Heylen Vastgoed Classic gereden: een wielerevenement voor iedereen van 7 tot 77, om de Kempen extra in de kijker te zetten. Zowel op de Grote Markt van Herentals als Turnhout en aan de VIP-tent in Heist kan je starten voor mooie uitgestippelde fietstochten. Wie de Heistse Pijl echt wil beleven als wielertoerist kan om 8.30 u in Heist aansluiten bij een begeleide tocht van 120 km Heist-Herentals-Turnhout en terug. Je kan die ook in je eentje afleggen. In elk van de startplaatsen, waar ook bevoorrading is, zijn ook toeren van 65 km en familietochten van 25 km uitgestippeld. Een deel van de opbrengsten gaat naar 2 goede doelen: het Olivia Fund, een kinderkankerfonds en het Revaluation Center van To Walk Again in Herentals. Meer info op www.heistsepijl.be

 

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Speciale promoties Check het hier