Nieuws uit de regio

16-05-2019 - Heist-op-den-Berg

“Geen ‘Stadsfestival’ onder aan de berg”

De vzw Kruispunt (horeca onderaan de Heistse berg) en organisator Gert Put werken niet meer samen aan Heist Bruist. In de plaats komt opnieuw Heist Zomert, met wat volgens schepen van evenementen Katleen Vantyghem, een gezellig dorpsfeest voor de Heistenaars moet worden.

“De eerste voorstellen voor de zomeranimatie op het gouden kruispunt waren redelijk groots en die hebben we afgewezen’, vertelt Vanthygem. “Er was zelfs sprake van misschien betalende evenementen te organiseren. De locatie is daarvoor niet geschikt. Wij zijn uiteindelijk geen stad, maar willen wel aangename zomeravonden voor de Heistenaars. Het moet vooral gezellig en plezant blijven”.  De gemeente heeft een aantal voorwaarden opgelegd omtrent veiligheid, bereikbaarheid en het zicht op de berg.

De subsidie van 15.000 euro blijft voor dit jaar wel behouden (die was door de vorige coalitie al goedgekeurd), maar de schepen van evenementen kondigde aan om alle toelagen voor dergelijke grote feesten onder het licht te houden. Voor Heist Zomert zijn de Heistse cafés samen gegaan met Nick Vercammen die een programma samenstelde met de plaatselijke vedetten Ronny Lee, Buscemi, Real Retro House, de Fixkes en ouwe getrouwe Roland Van Campenhout. Het podium wordt opnieuw richting Bergstraat geplaats op de parking voor het Torengebouw zodat de gazon van de berghelling als tribune kan gebruikt worden.  Het enige waar de vzw Kruispunt nu op rekent is een goede zomer zodat er ’s nachts terug een polonaise gedanst kan worden .

Noémie

Dames- en herenkleding - Stijladvies voor elke gelegenheid - Wij combineren gekende merken (voor mannen en vrouwen) met specialere stuks voor een originele outfit - Trendy, betaalbaar, met persoonlijke service

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier