Nieuws uit de regio

25-02-2019 - Heist-op-den-Berg

Voor de kostuums alleen al…

Voor haar nieuwste productie koos het Heists Kamertoneel een klassiek Frans stuk uit de 18de eeuw: Les Liaisons Dangereuses. De acteurs dragen in Brussel gehuurde kostuums, voor de dames hoepelrokken van meer dan 10 kg. Normaal hadden daar ook nog antieke pruiken bij gehoord, maar regisseur Peter Smolders besloot de haartooi toch maar 21ste eeuws te houden.

“ ’t Is even aanpassen, maar je voelt je direct geweldig in je rol”, vertellen de actrices.  “Je hebt wel veel meer plaats nodig om te bewegen en nu begrijpen we waarom de adelijke dames uit die tijd minstens 2 kleedsters nodig hadden om hen te helpen de kleding aan te trekken”.  Les Liaisons Dangereuses is ontstaan als brievenroman, een ketting van verschillende brieven die samen een verhaal vormen. Het werd verschillende keren verfilmd, onder meer met Glenn Close en was jarenlang een succesvolle musical op Broadway. Vicomte de Valmont en marquise de Merteuil spelen samen een pervers spel. Een nietsontziende bevrediging van hun zieke geest. Maar wat als er echte liefde in het spel is? Humor en drama gaan hand in hand in deze klassieker. De prachtige kledij en het meeslepend spel van de spelers nemen je zo mee naar de 18e eeuw.  De brug naar het nu wordt gemaakt door de platenkast met Franse muziek te plunderen.

Op de planken Frank Sterckx,, Ilse Vercammen, Marleen Verhaegen, Karien Van Remoortel, Denise Cammaerts, Bram Jacobs, Marthe Anthonis, Shana Verbeeck en Dirk Anthonis.
Opvoeringen in het theater aan de Kattestraat op 1, 2, 8, 9, 12, 15, 16, 22 en 23 maart om 20.30 uur en op 24 maart om 15 en 19.30 uur. Reserveren op  0470/86 17 79 of op www.hkt.be

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en verzekeringsmakelaar in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier