Markt op zondag: Moeilijke doorgang naar Bergstraat tot 14u
Op zondag is het voddenmarkt in enkele aangrenzende straten van de Bergstraat. Hierdoor is de parking in de Eugeen Woutersstraat niet beschikbaar. De Bergstraat is bereikbaar via de Leopoldlei, de Stationsstraat en de Kattestraat (zie plan).

Markt op maandag: Bergstraat verkeersvrij van 7u tot 14u
Elke maandag is de Bergstraat afgesloten van het kruispunt met de Leopoldlei tot aan het kruispunt met de Molenstraat. De Bergstraat is dan niet toegankelijk voor verkeer door de maandagmarkt. Parkeren op het evenementenplein is niet mogelijk tot 14u.

Waar mag ik parkeren en welke regels gelden er?
In 2011 ging het nieuwe parkeerbeleid in Heist-op-den-Berg van start om te voldoen aan de noden van haar bezoekers. Sindsdien zijn er drie verschillende parkeerzones van toepassing met elk een andere parkeertijd. In de Bergstraat, Binnenweg, Oude Godstraat, het Kerkplein en een klein deel van de Spoorwegstraat (vlakbij het station) mag je 30 minuten parkeren. In het centrum zijn er een aantal parkings voorzien waar je 2 uur mag parkeren. Verder kan je ook nog terecht op een van de randparkings rondom het centrum, waar je 24 uur mag parkeren. Het parkeren is gratis in de hele gemeente. Vergeet niet je parkeerschijf te leggen! Meer informatie over de locatie en de parkeertijden van de beschikbare parkings vind je onder parking en fietsenstalling.

30, graag!
In de Bergstraat geldt zone 30. De snelheidsbeperking van 30 km/u werd ingevoerd om het winkelen, wandelen en terrassen een stuk aangenamer en veiliger te maken.

  • Heist Loopt warm 2018
  • Piampiani
  • Winter in Heist
  • Chris Scheirs
- sitemap -
© 2015 - over Bergstraat.be - adverteren - disclaimer - realisatie & concept: DE BIE | creative communication