Nieuws uit de regio

16-05-2019 - Heist-op-den-Berg

“Geen ‘Stadsfestival’ onder aan de berg”

De vzw Kruispunt (horeca onderaan de Heistse berg) en organisator Gert Put werken niet meer samen aan Heist Bruist. In de plaats komt opnieuw Heist Zomert, met wat volgens schepen van evenementen Katleen Vantyghem, een gezellig dorpsfeest voor de Heistenaars moet worden.

“De eerste voorstellen voor de zomeranimatie op het gouden kruispunt waren redelijk groots en die hebben we afgewezen’, vertelt Vanthygem. “Er was zelfs sprake van misschien betalende evenementen te organiseren. De locatie is daarvoor niet geschikt. Wij zijn uiteindelijk geen stad, maar willen wel aangename zomeravonden voor de Heistenaars. Het moet vooral gezellig en plezant blijven”.  De gemeente heeft een aantal voorwaarden opgelegd omtrent veiligheid, bereikbaarheid en het zicht op de berg.

De subsidie van 15.000 euro blijft voor dit jaar wel behouden (die was door de vorige coalitie al goedgekeurd), maar de schepen van evenementen kondigde aan om alle toelagen voor dergelijke grote feesten onder het licht te houden. Voor Heist Zomert zijn de Heistse cafés samen gegaan met Nick Vercammen die een programma samenstelde met de plaatselijke vedetten Ronny Lee, Buscemi, Real Retro House, de Fixkes en ouwe getrouwe Roland Van Campenhout. Het podium wordt opnieuw richting Bergstraat geplaats op de parking voor het Torengebouw zodat de gazon van de berghelling als tribune kan gebruikt worden.  Het enige waar de vzw Kruispunt nu op rekent is een goede zomer zodat er ’s nachts terug een polonaise gedanst kan worden .

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Speciale promoties Check het hier