Nieuws uit de regio

20-03-2019 - Heist-op-den-Berg

Heist doet het licht uit

De gemeente Heist doet dit jaar mee aan Earth Hour, een actie die ieder jaar wordt georganiseerd door WWF (World Wide Fund For Nature) om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energieverspilling. Op 30 maart, tussen 20.30 en 21.30 u wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk het licht te doven

Schepen van milieu Sarah Wouters wil met deze actie een signaal geven in het kader van de duurzaamheid en tegen energieverspilling. “Een groot deel verlichting van monumenten, zoals de kerk in Hallaar, wordt aangestuurd door de straatlichten. Spijtig dat Fluvius, de beheerder van de openbare verlichting, relatief veel geld vraagt om tijdelijk het licht uit te doen. Voor deze symbolische actie weegt dat toch te veel op het budget. We gaan zelf wel, waar mogelijk, het licht doven. Personeelsleden van de gemeente worden gemotiveerd om alle stand-by toestellen als computers en printers uit te schakelen.  In het kader van de klimaatverandering is dit initiatief de laatste jaren aan belang gaan toenemen.” Vorig jaar schakelden bijna 18.000 monumenten en gebouwen wereldwijd hun verlichting uit.

Ook de Heistenaren kunnen een steentje bijdragen door thuis de lichten te doven en het gebruik van elektrische apparaten een uurtje te mijden. “Je zal merken hoe gezellig het kan zijn, samen bij kaarslicht. Wie weet wat daar nog allemaal kan van komen!”, aldus de Heistse milieuschepen

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier