Nieuws uit de regio

27-02-2019 - Heist-op-den-Berg

Heistse Pijl wordt 2-daagse

De Vastgoed Heylen Heistse Pijl krijgt een nieuwe datum en verhuist naar 22 juni. Nieuw is dat de dag erop er een vervolg wordt aangebreid  met de Heylen Vastgoed Classic, een wielerevenement dat de Kempen van Turnhout tot Heist in de kijker zet.

Met de nieuwe datum, één week voor het Belgische kampioenschap, wordt een beter deelnemingsveld verwacht dan vorig jaar. “Oorspronkelijk zaten we in mei, maar voor Tom Boonen zijn we opgeschoven naar begin juni,” vertelt organisator Jef Van den Bosch. “De laatste jaren bleek dat echter ook niet ideaal. Op suggestie van Wilfried Peeters van Quick Step zijn we verder in de maand verhuisd, zodat we, samen met de Elfstedentocht en Halle-Ingooigem de ideale voorbereidingskoers zijn voor het BK. Renners willen dan graag veel kilometers malen aan grote snelheid. Op die manier kunnen we een mooie mix van continentale en world tour ploegen aan de start krijgen”

De Heistse Pijl is uit het regelmatigheidscriterium gestapt, waar ze tot vorig jaar in zaten. “Als we op eigen benen staan, kunnen we veel meer zichtbaarheid geven aan onze partners”, aldus Hulshoutenaar Van den Bosch. “We hebben bovendien de garantie dat VRT met Sporza de wedstrijd gedurende anderhalf uur op de buis brengt”. Start is zoals vorig jaar in Turnhout en aankomst, na 8 plaatselijke ronden, op de Paul Van Roosbroecklaan aan het Hof van Riemen in Heist. De werken in Wiekevorst vormen eventueel nog een probleem, maar dat kan opgelost worden door langs de Kruisstraat het centrum te vermijden

De Heylen Vastgoed Classic op zondag 23 juni richt zich zowel tot de geoefende wielertoerist als tot de familiale recreanten. Voor sportieve fietsers zijn er 2 startplaatsen, in Heist en Turnhout, die voor een deel het wedstrijdparcours zullen volgen, een totale afstand van 110 km. Minder geoefende fietsrecreanten kunnen in beide plaatsen én in Herentals starten voor een rit van 60 à 65 km. Op dezelfde plaatsen zal er ook een Family Tour zijn van een dikke 20 km. Alle trajecten worden uitgestippeld door koersdirecteur Dieter Clercx. Die wil ook graag op zondag met een compleet peloton met voor- en achteraan volgwagens in groep het parcours rijden, zodat de wielertoerist het wedstrijdgevoel kan meemaken. Een idee dat bij buitenlandse wedstrijden al heel veel opgang maakt. Daarvoor heeft hij nog wel een fiat de enkele lokale overheden nodig.

Kristof Smolders, communicatieverantwoordelijke van Heylen Vastgoed, benadrukt het sociale engagement dat hun bedrijf met deze naamsponsoring aangaat. De opbrengst van de Heylen Vastgoed Classic gaat naar 2 goede doelen: het Olivia Fund dat onderzoek doet naar kinderkanker en To Walk Again van Marc Herremans.

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier