Nieuws uit de regio

25-02-2019 - Heist-op-den-Berg

Voor de kostuums alleen al…

Voor haar nieuwste productie koos het Heists Kamertoneel een klassiek Frans stuk uit de 18de eeuw: Les Liaisons Dangereuses. De acteurs dragen in Brussel gehuurde kostuums, voor de dames hoepelrokken van meer dan 10 kg. Normaal hadden daar ook nog antieke pruiken bij gehoord, maar regisseur Peter Smolders besloot de haartooi toch maar 21ste eeuws te houden.

“ ’t Is even aanpassen, maar je voelt je direct geweldig in je rol”, vertellen de actrices.  “Je hebt wel veel meer plaats nodig om te bewegen en nu begrijpen we waarom de adelijke dames uit die tijd minstens 2 kleedsters nodig hadden om hen te helpen de kleding aan te trekken”.  Les Liaisons Dangereuses is ontstaan als brievenroman, een ketting van verschillende brieven die samen een verhaal vormen. Het werd verschillende keren verfilmd, onder meer met Glenn Close en was jarenlang een succesvolle musical op Broadway. Vicomte de Valmont en marquise de Merteuil spelen samen een pervers spel. Een nietsontziende bevrediging van hun zieke geest. Maar wat als er echte liefde in het spel is? Humor en drama gaan hand in hand in deze klassieker. De prachtige kledij en het meeslepend spel van de spelers nemen je zo mee naar de 18e eeuw.  De brug naar het nu wordt gemaakt door de platenkast met Franse muziek te plunderen.

Op de planken Frank Sterckx,, Ilse Vercammen, Marleen Verhaegen, Karien Van Remoortel, Denise Cammaerts, Bram Jacobs, Marthe Anthonis, Shana Verbeeck en Dirk Anthonis.
Opvoeringen in het theater aan de Kattestraat op 1, 2, 8, 9, 12, 15, 16, 22 en 23 maart om 20.30 uur en op 24 maart om 15 en 19.30 uur. Reserveren op  0470/86 17 79 of op www.hkt.be

In de Ster Mode

Op zoek naar iets nieuws? Houd je ervan mooi gekleed te gaan? Casual of chique, maar altijd volgens de laatste trends? Bij In de Ster Mode ontdek je stijlvolle en gevarieerde collecties.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier