Nieuws uit de regio

22-02-2019 - Heist-op-den-Berg

2000 vrijwilligers bezetten Heistse berg

In de vroege ochtendmist van 22 februari werden door Beweging.net 2000 kartonnen vrijwilligers geplant op de Heistse berghelling. Daarmee worden de naar schatting 750.000 mensen die zich in Vlaanderen belangeloos inzetten in de bloemetjes gezet bij de start van de Week van de Vrijwilliger.

“Misschien kom je vandaag Hilde, Mukkades, Patrick, Paul, Nele, Eva of Raphael tegen”, vertelt Bart Gaublomme, regiosecretaris van Beweging.net Mechelen – Turnhout.  “Zoals zoveel anderen maken zij het verschil in hun buurt, gemeenschap of organisatie. Eva steekt activiteiten ineen voor de leden van haar jeugdbeweging. Raphael helpt lagere schoolkinderen bij hun huiswerk. Paul verdeelt lokaal geteelde groenten en andere bioproducten in zijn gemeente. Nele trekt er op uit met grijpstok en vuilniszak om haar stad properder te maken. Patrick organiseert ontspannende momenten voor iemand met een psychische beperking. Mukkades geeft Nederlandse les aan anderstaligen. En Hilde helpt schoolkinderen veilig de straat over”.

Eén van de Heistse vrijwilligers die aan deze actie meewerkte is Rudi Van der Auwermeulen van de Itegemse KWB: “Vrijwilligers brengen mensen samen en bezorgt nieuwe uitdagingen. Het is voor mij een aangename bezigheid en een verrijking voor het leven. Eigenlijk zijn vrijwilligers een beetje het cement van onze samenleving” is zijn besluit.

Het wordt er niet altijd gemakkelijker op om zich zonder eigenbelang in te zetten voor anderen: Regeltjes als GPDR, vzw-wetgeving en andere administratieve lasten wegen op de werking van kleine organisaties. Daarom doet Beweging.net een oproep aan lokale besturen ter ondersteuning: een vrijwilligersloket met één aanspreekpunt voor administratieve verplichtingen en een subsidiereglement dat niet alleen gericht is op professionelen.

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

De 46

Zin in gezellig tafelen samen met vrienden of familie? In restaurant - pizzeria De 46 ben je aan het juiste adres! Op onze kaart vind je niet alleen pizza's en pasta's, maar ook heerlijke traditionele gerechten en salades. Dat alles gecombineerd met een lekker glaasje wijn maakt uit eten gaan absolute verwennerij.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier