Nieuws uit de regio

19-12-2018 - Heist-op-den-Berg

Elk café zijn waterput

Op tweede Kerstdag is in het centrum van Heist de 3de editie van de Crazy Kroegentocht. Niet zomaar pinten pakken op de gezondheid van het Kindeke Jezus maar actie ten voordele van Mad Monkey, een waterputproject in Cambodja.

Initiatiefnemer Raf Verelst verzamelde enkele dj’s die in de jaren ’80 en ’90 furore maakte in het Heistse uitgaansleven zoals Den Eden, The Box,  Bonaparte,…. Na zoveel jaren verschijnen de dj-coryfeeën terug achter de draaitafels van de cafés rond het gouden kruispunt aan de voet van de Heistse berg (Oude Godstraat) waar op 100 meter van elkaar zes verschillende dj-sets te bewonderen zijn. Alle dj’s komen op 26 december vanaf 21 u gratis draaien voor het goede doel. Patje The Fox draait new-wave in ’t Hoekske, Dolle Jo zorgt voor zijn gekende ‘All Round Ambi’ in ’t Pleintje, Piet Keizer ‘goes eighties’ in den Oude Ketel, terwijl Bart Smolders ‘the nineteens’ tot leven brengt in de Moosebar. Wim De Koning danst disco in Den Hosp en Raf Verelst gaat ‘volledig fout’ in The Place to Be. Toegang is gratis

Tijdens zijn  wereldreis in 2013 en 2014 leerde Raf Verelst de monnik San Van kennen in Cambodja en diens waterputtenproject. In 2015 keerde hij terug naar Siem Reap, de armste provincie van het land wat hem nog meer inspireerde om te zorgen voor proper drinkwater voor de bevolking. Een waterput kost ongeveer 300 dollar (250 euro) en zorgt voor proper drinkwater van ongeveer 6 tot 10 families. Elke café van de Crazy Kroegentocht doneert 250 euro, goed voor telkens één waterput. Wat dit project zo uitzonderlijk maakt, is dat het geld rechtstreeks van Heist naar de monnik in Cambodja gaat, zonder tussenpersonen of extra kosten.  In maart gaat Raf opnieuw op eigen kosten naar het Aziatisch land om het waterputtenproject, samen met de monnik, in goede banen te leiden..

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg