Kijken, proeven en genieten bij Vom Fass

Zoals de meeste Heistenaren wellicht wel weten, is Vom Fass een tijd geleden verhuisd van nr. 48 naar nr. 180. Wij hadden een gesprekje met Anke Verduyckt, zaakvoerster van Vom Fass. 

Wat kan je zoal vinden bij Vom Fass?

“Bij Vom fass vind je voornamelijk oliën, sterke dranken, azijnen en likeuren. Mensen komen zowel naar hier voor producten die ze bv. kunnen gebruiken tijdens het koken als voor geschenken. We hebben hier mooie geschenkpakketjes, bv. een pakketje om te proeven, waar verschillende oliën of azijnen in verwerkt zijn. Op die manier kunnen de mensen thuis in alle rust de verschillende soorten uitproberen en beslissen welke hun favoriet is. Er komen ook geregeld klanten langs die een bepaalde soort olie, azijn of alcohol willen gebruiken in de keuken. Die mensen kunnen hier een flesje krijgen, maar ze mogen ook altijd een lege fles meenemen van thuis, velen weten dat niet!”

Van waar komt de naam ‘Vom Fass’?

“De winkelketen is oorspronkelijk Duits, en de naam betekent ‘van het vat’. Dat merk je wel als je de winkel binnenkomt: mooie vaten aan de muur, allemaal met een andere soort vloeistof. Dat maakt het concept ook leuk en interactief met de klanten: mensen kunnen een klein beetje uit het vat laten komen, proeven en beslissen of ze het product al dan niet mee naar huis willen nemen. Ook de hoeveelheid kan volledig op maat van de klant.”

Ben je blij – als eigenaar – met deze locatie in de Bergstraat?

“Vroeger waren we meer in het centrum van de Bergstraat gelokaliseerd en dat was een erg goede locatie. Toch was het pand best wel oud en het huurcontract liep af. Dan hebben we de stap gezet om iets verder in de Bergstraat de zaken verder te zetten. Nu zitten we in een prachtig pand met exact dezelfde oppervlakte als het vorige en in perfecte staat.”

Wat is jullie best verkochte product?

“Dat is zonder twijfel de limoncello bij de likeuren en de notenolie bij de oliën. Bij onze notenoliën is het zo dat de olie 100% afkomstig is van de vrucht. Als je in de supermarkt bv. walnootolie koopt, is dat vaak gemengd met olijfolie. Bij Vom Fass komt de olie 100% van de vrucht. Ook bij onze azijnen is dat het geval, je kan het bijna niet vergelijken met azijnen uit de supermarkt.”

Doen jullie mee met het lentefestival?

“Absoluut! We zullen waarschijnlijk wel enkele flesjes wijn opendoen, zodat de mensen kunnen proeven van onze heerlijke wijnen. Hoewel, het is misschien nog net iets te vroeg voor het nieuwe seizoen van de wijnen… We zullen zien! Anders laten we zeker een pesto proeven of maak ik zelf iets lekkers klaar. Bij ons moét er geproefd worden, want daar draait het om bij Vom Fass. Kijken, proeven, genieten.”

  • Website: www.vomfass.be
  • Facebook: VOM FASS Heist-op-den-Berg
  • Adres: Bergstraat 180, 2220 Heist-op-den-Berg
  • Telefoon: 015/63 69 56
  • E-mail: heist-op-den-berg@vomfass.be
  • Openingsuren: dinsdag t.e.m. vrijdag: 10u-12u30 en 13u30-18u, zaterdag: doorlopend van 10u-18u 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg