My Funny Valentine

"Good morrow! 'Tis St. Valentine's Day, All in the morning betime, And I a maid at your window, To be your Valentine!" Zo sprak Ophelia in Shakespeare's Hamlet. Sinds de 18de eeuw is het vieren van Valentijn een wijdverspreid gebruik maar de oorsprong van deze dag gaat al veel verder terug. Zo zou de oudste Valentijnskaart, die je kan bekijken in The British Museum in Londen, al dateren uit de jaren 1400. Op 14 februari worden we omringd door hartjes, rozen, chocolaatjes, romantische kaartjes, ... Te commercieel? Och, het mag best elke dag een beetje Valentijn zijn.

Legendes & Sagen
Er doen heel wat verhalen de ronde van wat de oorsprong van Valentijnsdag zou zijn. Eén van die verhalen zou gaan over een zekere Valentijn die gevangen zit en verliefd wordt op de blinde dochter van de gevangenisbewaker. Net voor zijn dood zou hij haar een brief geschreven hebben die hij ondertekent met 'Van je Valentijn'. Toen het meisje de brief in handen kreeg zou ze op miraculeuze wijze haar zicht teruggekregen hebben. Of wat dacht je van de Valentijn, een geestelijke die in Rome leefde? Toendertijd zou er een wet van kracht geweest zijn die soldaten verbood om te trouwen omdat men geloofde dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld dan mannen waarvan de vrouw thuis op hen zat te wachten. Deze Valentijn huwde in het geheim toch soldaten omdat hij van mening was dat liefde alles overwon. Toen de keizer dit ontdekte liet hij de geestelijke op 14 februari executeren wat hem tot een martelaar van de liefde maakte.

Een hedendaagse Valentijn
Oorspronkelijk werden kaarten en cadeautjes anoniem opgestuurd. Vandaag de dag gaat Valentijn gepaard met een etentje met z'n tweetjes, een bosje bloemen, een leuke kaart, ... en dat hoeft uiteraard niet anoniem te zijn. Hoewel wat mysterie af en toe het geheel wel extra romantisch maakt, niet?

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg