De parkeerheld doet z'n werk

Bijna Kerstmis en dus zal het de komende weken weer gezellig druk worden in de winkelstraten. Zo ook in het Heistse centrum! Leuk om weten is dat je in Heist-op-den-Berg nog altijd gratis parkeert maar je vergeet best je parkeerschijf niet als je met de auto komt winkelen. Het zou immers niet leuk zijn een parkeerboete onder je ruitenwisser te vinden wanneer je met je armen vol cadeautjes terug aan je auto arriveert. Daarom werden er onlangs nog extra borden geplaatst in het straatbeeld.

Voldoende informeren
In de beginfase van het nieuwe parkeerbeleid was niet iedereen voldoende op de hoogte en werden heel wat mensen geconfronteerd met parkeerboetes. De afgelopen maanden werden er echter heel wat inspanningen gedaan om de bezoekers van het Heistse centrum te informeren over waar je mag parkeren en hoe lang je mag blijven staan. En dat blijkt nu zijn vruchten af te werpen vertelt Han De Bock, mobiliteitsambtenaar van de gemeente Heist-op-den-Berg: “De extra inspanningen zoals het plaatsen van extra bordjes en stoepsignalisatie heeft het aantal uitgeschreven retributies (parkeerboetes) al flink doen dalen waaruit blijkt dat meer en meer mensen op de hoogte zijn van het parkeerbeleid in onze gemeente. Dat kunnen we alleen maar toejuichen natuurlijk.”

Blijven investeren in parkingfaciliteiten
Ook schepen van mobiliteit David Geerts vindt een goede signalisatie erg belangrijk en haalt tegelijkertijd aan dat de gemeente ook zal blijven investeren in parkingfaciliteiten: “Het gratis parkeren is een enorme troef voor de gemeente maar er moet ook verdergewerkt worden aan voldoende parkingcapaciteit. Een belangrijke uitdaging om bezoekers, of ze hier nu komen winkelen of een evenement bijwonen, tevreden te stemmen en hen te blijven aantrekken naar ons centrum.”

Samenwerking met Bergstraatcomité
Ook de handelaars uit de Bergstraat denken graag mee hoe het parkeerbeleid verduidelijkt kan worden. Daarom werd enkele jaren geleden een parkeerheld ontwikkeld die intussen herkenbaar in het straatbeeld aanwezig is en onlangs werden daar nog nieuwe borden aan toegevoegd die op strategische plaatsen in het centrum werden ingeplant. Carl De Bie, voorzitter van het Bergstraatcomité juicht een betere communicatie en signalisatie zeker toe: “Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar manieren om onze klanten goed te informeren zodat er zo weinig mogelijk boetes uitgeschreven moeten worden. Goed kunnen parkeren blijft een prioriteit en uniek is dat dat in onze gemeente nog steeds gratis kan. Daar willen we op blijven inzetten.”

Nog even opfrissen hoe die parkeerschijf weer werkt
Plaats de pijl van de parkeerschijf op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst.
vb. Je arriveert om 10u10, stel je parkeerschijf in op 10u30
vb. Je arriveert om 15u35, stel je parkeerschijf in op 16u

Reacties

Van den Broeck Constant schreef op 04-11-2023 13:57

Ik heb een parkeerboete cultureel centrum heist o/d berg maar wegens felle regen kan ik hetbank rekening nummer niet meer lezen,en geen overschrijving doen.Gelieve het rekening nummer me te bezorgen.Referentienummer000/0050/68465 en bedrag is 28,10.Datum 31/10/2013.Plaat TRO36

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg